Rézgyöngy IUB hormonmentes spirál

A méhen belüli fogamzásgátlás tökéletesítése újabb fordulóponthoz ért. A korábban elterjedt T-alakú vázak bár hatékonynak bizonyultak, merev felületük miatt sérüléseket okozhattak a méhen belül, nem idomultak a méh alakjához és mozgásához. A legmodernebb spirálok tervezésénél a hatékonyság mellett központi figyelmet kapott a rugalmas kialakítás, a belső sérülések elkerülése is!

Rézgyöngy IUB hormonmentes spirál

Az IUB Rézgyöngy apró mérete női kézben tartva

Ilyen korszerű eszköz az IUB™ Rézgyöngy, mely Európa-szerte nagy népszerűségnek örvend, és pár éve már Magyarországon is kapható. A Rézgyöngy, ahogy neve is utal rá (IUB – intrauterine ball), apró rézgolyókból, gyöngyökből áll és formaemlékező ötvözetének hála a felhelyezést követően azonnal gömb alakba rendeződik, így nem rendelkezik élekkel és sarkokkal. Formájának köszönhetően illeszkedik a méhbe és követi annak természetes mozgását is. Megfelelően felhelyezve nem mozdul el és akár 5 évig is észrevétlen védelmet biztosít a nem kívánt terhesség ellen.

Az IUB™ Rézgyöngy azonban nem csak alakjában forradalmi. A rézből készült gyöngyöcskék egy tökéletesen hipoallergén, orvosi szintű megfelelőséggel készült fémötvözetre kerülnek, amelyet még egy bevonat is véd a méh falával való érintkezéstől. Így a Rézgyöngy kizárólag a rézből készült részeiből szabadít fel anyagokat – a rezet azonban a szervezet maga is használja és hasznosítja. Kizárólag olyan nagyon ritka esetekben nem alkalmazható a Rézgyöngy, amikor valakinél fennáll egy esetleges réz anyagcsere zavarral kapcsolatos genetikai betegség, az úgynevezett Wilson-kór.

Categories:

Tags:

Comments are closed